اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

 معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن دعوت از دانشجویان برای تشکیل گروه های مدافع محیط زیست، تاکید کرد: حوزه فعالیت دانشجویی فقط حوزه سیاسی نیست و دانشجویان در عرصه اجتماعی مانند فعالیت های محیط زیستی می توانند بسیار موفق باشند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار در نشست مشترک دانشجویان دانشگاه های دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد افزود: امروز زمینه های قانونی برای شکل گیری تشکل های مردم نهاد و محیط زیستی هموار شده است، ضمن اینکه سازمان حفاظت محیط زیست نیز از آنها حمایت خواهد کرد و دانشجویان می توانند در این نوع تشکل ها نقش موثری داشته باشند. 

وی اظهار کرد: ما باید از فراز و فرودهای جنبش دانشجویی درس بگیریم، نقش آفرینی این جنبش در طول شکل گیری اش زیاد بوده و بی تردید در شکل گیری انقلاب اسلامی نیز موثر بوده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 2 دی 1393برچسب:ابتکار,دانشجویان,تشکل,جنبش دانشجویی,محیطزیست, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 مدیرعامل موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان از رشد 15 درصدی کودکان مبتلا به سرطان در هر سال خبر داد و گفت: تا پایان سال 92 بیش از 21 هزار و 147 کودک از حمایت های این موسسه استفاده کرده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «آراسب احمدیان» روز یکشنبه در نشست خبری به خاطر موفقیت این موسسه برای فینالیست شدن در جایزه تعالی در بخش انجمن بین المللی مدیریت پروژه افزود: همچنین براساس آمار تعداد فوتی های ناشی از سرطان در کودکان در سال 92 نسبت به سال 91 کاهش 8 / 14 درصدی داشته است.

وی با بیان اینکه اما براساس آمارها تعداد کودکان تحت درمان در حال رشد است، اظهار داشت: این آمارها نشان می دهد داروهایی که وجود دارد به بهبود منجر نمی شود اما طول عمر را افزایش می دهد.

وی تصریح کرد: همچنین ضریب اشغال تخت در بیمارستان محک در سال 92 نسبت به سال 91 با رشد 17 درصدی مواجه است به طوری که ضریب اشغال تخت در سال گذشته، 3 / 96 درصد بوده است.

احمدیان با بیان اینکه موسسه خیریه محک از کودکان زیر 16 سال مبتلا به سرطان حمایت می کند، ابراز امیدواری کرد در آینده هیچ کودکی به سرطان مبتلا نباشد اما با این وجود ما حمایت های خودمان را با همراهی و همکاری نیکوکاران و خیران از این کودکان داریم.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 6 مهر 1393برچسب:محک,کودکان مبتلا به سرطان,بیمارستان محک,موسسه خیریه,کودکان, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت:جرایم با برداشتن نگاه امنیتی از روی تشکل های زیست محیطی برداشته می شود.
 

به گزارش خبرگزاری مهر،محمد درویش در ارتباط با رویکرد اجتماعي مبارزه با مواد مخدر و نقشی که ‏محیط زیست می‌تواند در تحقق این موضوع داشته باشد، اظهار داشت: یکی از دلایل سوق پیدا کردن جامعه به سمت مواد مخدر ‏احساس عدم منزلت اجتماعی و شنیده نشدن صدای افراد در جامعه است. وقتی جوانان و نوجوانان بی تفاوتی را نسبت به خودشان در ‏جامعه احساس کنند درگیر معضل مواد مخدر جهت پرکردن این خلا می‌شوند.‏

وی با بیان اینکه مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در واقع این پیام را اشاعه می‌دهد که "نه تنها برای ما مهم هستید ‏بلکه می‌توانید در تصمیم‌سازی‌ها نقش داشته باشید"، گفت: با تقویت سازمان‌های مردم‌نهاد تلاش داریم؛ مردم را به صورتی ‏توانمند سازیم که وکیل مدافع محیط زیست باشند.‏

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه اگر تعداد تشکل های مردمی زیست محیطی ‏را افزایش دهیم و نگاه امنیتی نسبت به این تشکل ها برداشته شود، نتایج موثرتری در کاهش بزهکاری و آسیب های اجتماعی خواهیم ‏داشت، ادامه داد: در حال حاضر 485 تشکل ثبت شده در حال فعالیت است که در تلاش هستیم؛ این رقم را به 10 هزار تشکل ‏برسانيم. ‏

درویش افزود: در صورتی که سهم مشارکت مردم در حفظ محیط زیست افزایش یابد، علاوه بر اینکه افراد شخصیت بهتری را از خود احساس می‌کنند، کمتر درگیر بزهکاری و ارتکاب جرم و آسیب‌های اجتماعی می‌شوند.‏

وی گفت: از طریق انتشار بنر و بروشور نیز می‌توانیم در کشور با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر، برای فرهنگ‌سازی پیشگیری از ‏اعتیاد و تحقق اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر گام برداریم.‏



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 10 تير 1393برچسب:سازمان های مردم نهاد - محیط زیست - تشکل های زیست محیطی - نگاه امنیتی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

زماني كه از خانه بيرون مي‌آيم نمي‌توانم به راحتي نفس بكشم. مسئولان و متوليان امر  بايد فكري  كنند و چاره‌اي بينديشند. اگر لازم باشد، حاضرم شخصا در اين امر پيش قدم ‌شوم.

تابناک - مجید انتظامی استاد موسیقی کشورمان در یادداشتی در آرمان نوشت:

در تصور عاميانه دم و بازدم نشانه زنده بودن است و زنده ماندن كه انسان تلاش مي‌كند فضاي اطراف خود را براي دم و بازدم و تنفسي بهتر خوب و خوب‌تر كند. دم و بازدم ضمانت زنده ماندن انسان است. فكر مي‌كنم مهمترين عامل زنده ماندن هر فرد با متغيرهايي مانند وضعيت محيط زيستي قابل تخمين است. 

حالا در مقياس انسان امروز در ايران بايد بگويم محيط زيستي كه نقش مهمي در زندگي روزمره من دارد را نمي‌توانم مثبت ارزيابي  كنم. آلودگي هوا، اين رفت و آمدها، اين ماشين‌ها، نبود كمپين‌هايي براي بهبود وضعيت زيستي كشور و هرچه كه با محيط زيست در ارتباط است را ناتوان و در وضعيت نامناسب مي‌بينم زيرا زماني كه از خانه بيرون مي‌آيم نمي‌توانم به راحتي نفس بكشم. مسئولان و متوليان امر  بايد فكري  كنند و چاره‌اي بينديشند.

اگر لازم باشد، حاضرم شخصا در اين امر پيش قدم ‌شوم و به تشكيل ان جي او‌ هاي واقعي در راستاي حفظ محيط زيست در كشورم كمك كنم. در اين زمينه  مردم نقش اصلي را بازي مي‌كنند هم مي‌توانند به حفظ محيط زيست شان كمك كنند و هم شايد به دليل ناآگاهي محيط زيست‌شان را نابود مي‌كنند. 

بعضي مواقع در خيابان برايم قابل درك نيست چرا مردم زباله‌هايشان  را از ماشين به بيرون مي‌اندازند. در برج‌ها و آپارتمان هايمان راهي براي ارتباط نزديك با محيط زيست خود نداريم. تكنولوژي و مدرنيته اثري تخريبي روي محيط زيست گذاشته‌اند. دادن مجوز‌هاي بي‌رويه براي ساخت وساز مسكن، قطعا به ضرر محيط زيست است. اگر كمپين‌هاي قوي و مستحكمي را داشتيم كه مي‌توانستند در مسائل مربوط به محيط  دخالت كنند، نيمي از مشكلات حل بود. معضل  ارتباطي داريم. در جامعه، هماهنگي ارگان‌ها بسيار ضعيف است از اين رو تاثير پذيري نهادها از يكديگر هم دشوار شده است. اين از عدم آگاهي و آموزش است زيرا اگر كمپين‌هاي قوي و با نقشه راه معين باشند، چنين اتفاقاتي رخ نمي‌دهد. 

پرسش اصلي ذهن ما به عنوان يك شهروند و مسئوليتي كه در قبال شهر خود داريم بايد اين باشد كه؛ آيا اين شهر متعلق به من و ما نيست؟ در پاسخ به اين سئوال به اينجا خواهيم رسيد كه مردم و شهرونداني كه رفتار مناسبي در قبال محيط زيست خود ندارند، با چه كسي لجبازي مي‌كنند؟ آيا ما به محيط زيست پيرامون خود احتياج نداريم و براي بقا به آن وابسته نيستيم؟ شهر يعني خانه اصلي مردم پس  بايد درحفظ خانه  اصلي خود كوشا باشيم.

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 25 خرداد 1393برچسب:محیط زیست - شهر - آلودگی هوا - ان جی او - کمپین - مجید انتظامی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 مشاور معاون رییس جمهوری در امور محیط زیست گفت: همگام با بحث اولویت سلامت، محیط زیست به عنوان محوری ترین برنامه مورد توجه دولت تدبیر و امید است.

به گزارش ایرنا، ˈسعید نمکیˈ روز چهارشنبه در حاشیه دومین نشست هم اندیشی سازمان های مردم نهاد زیست محیطی مناطق مرکزی کشور در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: بازنگری در نیازهای سازمانی حفاظت محیط زیست، بهترین حرکتی است که اینک در حال انجام است.

وی به تدوین سیاستهای برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: در این سیاستها، محیط زیست در همه سازمان ها به عنوان اصلی ترین محور مورد توجه بوده و نگاه غالب پس از بحث سلامت، بخش محیط زیست است. 

وی گفت: پرداختن به ابعاد توسعه، بدون هماهنگی با مسائل زیست محیطی میسر نمی شود. 

نمکی تاکید کرد: قسمتی از درامد صنایع، درامد حاصل از یارانه ها و درامد ناشی از عوارض و مالیات صنایع نیز در برنامه ششم به محیط زیست و توسعه زیرساخت های این بخش اختصاص می یابد.

وی به نشست امروز مسوولان محیط زیست با مجمع تشخیص مصلحت نظام و پرداختن به سیاستهای کلان زیست محیطی اشاره و ابراز امیدواری کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری سایر ارگان ها از جمله سازمان جنگل ها و مراتع و وزارت صنایع و معادن بتواند از عوارض دامنگیر طبیعت در سالهای آتی پیشگیری کند.

وی سیل، توفان و تمام اتفاقات طبیعت را ناشی از عدم توجه به محیط زیست در گذشته دانست و خاطرنشان کرد: رفتار خشونت آمیز با طبیعت باید به رفتار محبت آمیز تغییر کند که این مساله مستلزم کار فرهنگی و یاری تشکل های مردم نهاد است.

وی با اشاره به اعمال بخش حاکمیتی محیط زیست در سایر نهادها در برنامه توسعه کشور ابراز امیدواری کرد: در سال آینده بتوانیم با رویکردهای جدید به بحث توسعه کشور بنگریم. 

دومین نشست هم اندیشی سازمان های مردم نهاد زیست محیطی مناطق مرکزی کشور با حضور نمایندگان (سمن های) شش استان مرکزی شامل کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، یزد، قم ، مرکزی و اصفهان به مدت دو روز در دانشگاه آزاد کاشان برگزار می شود.

تاریخ خبر: 21/03/1393 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 21 خرداد 1393برچسب:محیط زیست - سمن - سازمان های مردم نهاد - برنامه ششم توسعه, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 من از همه رسانه‌ها تشکر می‌کنم چرا که اگر یک جایی مشکل زیست محیطی است فریاد می‌زنند، چرا که این مسئله، مسئله زندگی مردم و حیات مردم است.

به گزارش بولتن نیوز، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در جمع کارکنان حفاظت محیط‌زیست و در محل این سازمان گفت: محیط زیست بسیار حائز اهمیت است. یک روزگاری بود که بشر در آغاز صنعتی‌شدن، آثار و عواقب مشکلات و پیامدهای صنعتی‌شدن و مداخلات بشر در طبیعت را به خوبی لمس نمی‌کرد، حتی افتخار می‌کرد که در طبیعت مداخله می‌کند، حتی مدعی بود که این مداخلاتش زیبایی‌افرین است و زندگی را سهل و آسان می‌کند.

وی ادامه داد: بسیاری از پیشرفت‌های علمی شرایط زندگی را برای بشر آسان کرده است، اما همچنان ما می‌بایست اقدامات جبرانی هم انجام می‌دادیم.

رئيس‌جمهور افزود: در گذشته براي اينکه آب خوردن منزل تامين شود حداقل بايد فرد کوزه و سطل را برمي‌داشت و يکي دو کيلومتر مي‌رفت لب چشمه يا نهر يا در برخي شهرها که وضعشان بهتر بود مي‌رفت آب‌انبار، آب انبارهايي که 50 - 40 پله‌اي بود و آن ظرف را پر از آب مي‌کرد و به خانه مي‌آورد.

روحانی اضافه کرد: خداوند بدن را نیافریده برای پشت میز. این بدن آفریده شده برای حرکت و تحرک و راه رفتن، برای اینکه در حد خودش باری را جابه جا کند یا اگر از این روستا می‌خواست به روستای بغلی برود پیاده می‌رفت یا با چهارپا می‌رفت که خود سوار شدن چارپا هم تحرک و ورزش بود.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: تعارضی بین دنیای مدرن و طبیعت وجود دارد که مثل سنت و مدرنیته است. مدرنیته وقتی می‌آید با سنت مبارزه می‌کند.

روحانی اظهارداشت: فکر می‌کنم اسم سازمان محیط زیست از سال 1350 درست شد. قانون اساسی هم خیلی روشن برای ما راه را بیان کرده که ما نباید محیط زیست را تحریب و  آلوده کنیم که این دو معظلی است که می‌تواند محیط زیست را تهدید کند.

رئیس‌جمهور افزود: معضل آب معضل بزرگی است. سفره‌های آب همه پایین آمده و این خود یک معضل محیط زیست است که آب‌ها را شور می‌کند.

روحانی ادامه داد: من در دولت یازدهم هم خوشحالم و هم افتخار می‌کنم که در اولین جلسه دولت همان طور که قول داده بودم، مصوبه‌ای را راجع به دریاچه ارومیه گذراندیم، خوشحالم که دولت کارش را با مسئله محیط زیست شروع کرد، البته این معنایش این نیست که در مسئله محیط زیست دولت قادر است معضلات را حل کند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 16 خرداد 1393برچسب:روحانی - محیط زیست - دین - مردم نهاد - دولت, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

رئیس جمهور در آستانه روز جهانی محیط زیست 4 جایزه ملی محیط زیست را به سازمان میوه و تره بار، سازمان پارک ها، انجمن مردم نهاد سبز چیپا و پایگاه خبری تحلیلی زیست بوم اهدا کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان با کارکنان سازمان محیط زیست دیدار و جایزه ملی محیط زیست را به 4 نفر از کسانی که در زمینه زیست محیطی خدمات شایانی انجام داده اند، اهدا کرد.

اولین جایزه ملی محیط زیست توسط  توسط رئیس جمهور، محمد رضا تابش نماینده مجلس شورای اسلامی و معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست به اشخاص زیر اهدا شد.

 جایزه اول محیط زیست در بخش متخصصین و مدیران به حسین صفائیان در سازمان میوه و تره بار جهت سالم سازی میوه و ظروف یک بار مصرف، در بخش موسسات عمومی و سازمان های مردمی به بختیاری از سازمان پارک ها به جهت افزایش سرانه فضای سبز شهری، در بخش مردم نهاد به کاوه کردستانی از انجمن سبز چیپا به جهت راه اندازی جنبش تفنگ کشان و در بخش سایر اشخاص به احسان محمدی از پایگاه خبری زیست بوم به جهت پوشش اخباری 24 ساعته محیط زیست اهدا شد. 

به گزارش زیست بوم مراسم راس ساعت 8:30 دقیقه با حضور مقامات کشوری، بسیاری از مدیران کل استانی سازمان محیط زیست که برای حضور در این مراسم خود را از استان های مختلف به تهران رسانده بودند و جمعی از محیط بانان و فعالان رسانه ای عرصه محیط زیست، در سالن همایش های پردیسان آغاز شد.

در هنگام ورود دکتر روحانی به سازمان حفاظت محیط زیست دو کودک با لباس های کُردی با اهدا دسته گل از او استقبال کردند. در خلال سخنرانی رئیس جمهور چندین بار حضار با کف زدن ممتد او را تشویق کردند و وقتی دکتر روحانی قصد خاتمه دادن به سخنرانی خود را داشت یکی از حضار از او خواست جنگل های زاگرس را فراموش نکند. روحانی در پاسخ به این فرد به سفر و بازدید خود از جنگل های بلوط استان ایلام اشاره کرد و از عزم دولت برای مقابله با خشک شدن جنگل های زاگرس سخن گفت.

علاوه بر برگزیدگان پیشگفت، شهردار قزوین به خاطر خدمات برجسته شایسته تقدیر شناخته شد، کاظم نجاریون موسس گروه فعال رفتگران طبیعت از دیگر برگزیده های این مراسم بود و مهدی نظری که از او به عنوان «مرد درختی» یاد می شود در این مراسم لوح تقدیر و جایزه گرفت.

در این مراسم نماینده کارکنان سازمان محیط زیست برخی از مشکلات معیشتی و شغلی را مطرح کرد و گروهی از نوجوانان ناشنوا به اجرای نمادین چند قطعه موسیقی حماسی پرداختند. در پایان نوجه شما را به گزارش تصویری این برنامه جلب می کنیم.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 13 خرداد 1393برچسب:رئیس جمهور - محیط زیست - جایزه ملی - دکتر روحانی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

ماده 66 قانون دادرسی کیفری که حدود یکماه پیش ابلاغ شد، به سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی که توسط وزیر دادگستری و با همکاری وزیر کشور انتخاب شده اند این اختیار را می دهد که نسبت به جرایم ارتکابی در این حوزه اعلام جرم کنند اما مدیر کل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست اجرایی شدن این قانون را در سال جاری امکان پذیر نمی داند.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اصل 123 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در جلسه علنی مورخ نوزدهم بهمن ماه 1390 با اجرای آزمایشی قانون آیین دادرسی کیفری به مدت 3 سال موافقت شد، در جلسه چهارم اسفند ماه 1392 کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مطابق اصل 85 قانون اساسی این قانون تصویب و در تاریخ  بیست و ششم اسفند 1392 به تأیید شورای نگهبان رسید. سرانجام در تاریخ 20 فروردین ماه سال جاری جهت اجرا ابلاغ و باید تا 6 ماه پس از ابلاغ اجرا شود.

بر اساس ماده 66 این اصل سازمان های مردم نهادی که اساسنامه آنها درباره حمایت از اطفال و نوجوانان، زنان، اشخاص بیمار و ناتوان جسمی یا ذهنی، محیط زیست، منابع طبیعی، میراث فرهنگی، بهداشت عمومی و حمایت از حقوق شهروندی است، می توانند نسبت به جرایم ارتکابی در زمینه های فوق اعلام جرم کنند و در تمام مراحل دادرسی برای اقامه دلیل شرکت و نسبت به آرا مراجع قضایی اعتراض کنند.

براساس تبصره 1 این ماده در صورتی که جرم واقع شده دارای بزه دیده خاص باشد، کسب رضایت وی جهت اقدام مطابق این ماده ضروری است. چنانچه بزه دیده طفل، مجنون و یا در جرایم مالی سفیه باشد، رضایت ولی یا سرپرست قانونی او اخذ می شود. اگر ولی یا سرپرست قانونی، خود مرتکب جرم شده باشد، سازمان های مذکور با اخذ رضایت قیم اتفاقی یا تأیید دادستان، اقدامات لازم را انجام می دهند.

بر اساس تبصره 2 این ماده ضابطان دادگستری و مقامات قضایی مکلفند بزه دیدگان جرائم موضوع این ماده را از کمک سازمان های مردم نهاد مربوطه آگاه کنند.

مطابق تبصره 3 این ماده اسامی سازمان های مردم نهاد که می توانند در اجرای این ماده اقدام کنند، در 3 ماهه ابتدای هر سال توسط وزیر دادگستری با همکاری وزیر کشور تهیه می شود و به تصویب رییس قوه قضاییه می رسد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 2 خرداد 1393برچسب:خانه محیطزیست - قانون دادرسی کیفری - سمن - ان جی او - سازمان مردم نهاد, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: تا زمانی که مدیران کشور جرات و شهامت اعتراف به اشتباهات مدیریتی خود را نداشته باشند مشکلات زیست محیطی کشور حل نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر در اراک، محمد درویش عصر روز پنج شنبه در مراسم اختتامیه همایش ملی زیست بوم پایدار و توسعه افزود: توسعه نامتوازن صنعتی در اراک و توسعه نامتوازن کشاورزی در ارومیه نتیجه ای جز آلایندگی زیست محیطی اراک و مرگ دریاچه ارومیه در بر نداشت.

وی با بیان این که باید با حرکت در مسیر توسعه پایدار جامعه ای بسازیم که مردمش حساس به پیرامونشان باشند، افزود: زمانی شعار همایش ملی توسعه زیست بوم پایدار و توسعه در ایران محقق می شود که آدمها برای تمام اشکال حیات احترام قائل شوند.

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور درادامه بااشاره به آلودگی هوای اراک در روز برگزاری همایش ملی زیست بوم پایدار و توسعه بیان داشت: امروز حال شهر اراک در بیرون از سالن برگزاری این همایش خوب نیست و رسیدن شاخص آلودگی هوای این شهر به 204 هشدار برای سلامتی مردم این شهر است.

درویش ادامه داد: اگر برای توسعه صنعتی در شهر اراک برنامه ریزی جامع و دقیقی وجود داشت، امروز مردم این شهر مجبور به تحمل آلایندگی های هوا نبودند.

تا مدیران شهامت اعتراف نداشته باشند مشکلات زیست محیطی حل نمی شود

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به نقش جامعه مدیریت تصمیم گیر در تخریب محیط زیست گفت: تا زمانی که مدیران کشور جرات و شهامت اعتراف به اشتباهات مدیریتی خود را نداشته باشند مشکلات زیست محیطی کشور حل نمی شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 19 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

که چرا مردم علی رغم اطلاع از آلودگی هوا و خطرات آن اقدامی انجام نمی دهند به این دلیل است که اجماع و توجه در این رابطه شکل نمی گیرد و از همه مهم تر اقدام جمعی در این رابطه انجام نمی شود.»

فرارو- دکتر سعید مُعیدفر استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفتگو با فرارو گفت: «در بحث های جامعه شناسی گفته می شود باید برای هر تغییر و اقدام عاجل نوعی اجماع ایجاد شود.»

وی ادامه داد: «به عبارت دیگر باید توجه عمومی ایجاد شود و اگر این اتفاق روی ندهد هر کس به صورت جداگانه درباره آن موضوع خاص صحبت می کند و اهمیتی بدان مشکل داده نمی شود. اما وقتی مجموعه این افراد کنار هم قرار گرفتند مشکلات برای آنها حائز اهمیت می شود.»

این استاد دانشگاه اظهار کرد: «اینکه چرا مردم علی رغم اطلاع از آلودگی هوا و خطرات آن اقدامی انجام نمی دهند به این دلیل است که اجماع و توجه در این رابطه شکل نمی گیرد و از همه مهم تر اقدام جمعی در این رابطه انجام نمی گیرد.»

وی ادامه داد: «مادامی که افراد پراکنده هستند اگرچه ممکن است هرکدام اطلاعاتی راجع به یک موضوع خاص داشته باشند، اما زمانی توجه آنها جلب آن موضوع می شود که به صورت جمعی تمرکز کنند.»

وی افزود: «به طور مثال وقتی در خیابان راه می روید تصاویر و چیزهای مختلفی می بینید اما هیچکدام از اینها نظر شما را جلب نمی کند. چیزی نظر شما را جلب می کند که می بینید انبوهی از جمعیت در جایی جمع شده اند.»

این جامعه شناس خاطرنشان کرد: «لذا اگر از شما سوال کنند که در طول پیاده روی در آن خیابان چه دیده اید توجه شما فقط به آن جایی جلب می شود که انبوهی از جمعیت جمع شده بودند.»

وی تصریح کرد: «بنابراین برای آنکه توجه انسان ها به چیزی جلب شود باید در اطراف آن چیز تمرکز اتفاق بیافتد و جمعیت و اجتماع شکل بگیرد.»

معیدفر گفت: «متاسفانه در جامعه ما در ارتباط با هر کدام از مشکلاتی همچون اعتیاد، آلودگی هوا، فساد، طلاق، خشونت و ... امکان تعامل میان افراد وجود ندارد.»



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 12 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

سازمان‌هاي مردم نهاد وقتي تشكيل مي‌شوند كه چنين ذهنيتي در جامعه ايجاد شود كه شهروندان نيز در قبال زندگي اجتماعي خود و آيندگان مسئول هستند و تنها كليد حل مشكلات را در دست دولت نبينند و البته در مقابل معضلاتي كه وجود دارد و اهمال كاري و كوتاهي دولت‌ها اعتراض كنند. درواقع فكر و جرقه تشكيل چنين نهادهايي با اين شعار كه «‌ اگر دنيا تاريك است، تو يك چراغ روشن كن»‌ پديد مي آيد.

« فردا»؛ معضلات فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي در جوامع رو به رشد قابل كتمان نيست. به خصوص كشوري با پيشينه تاريخي و فرهنگي ايران كه در روند شتابان پيشرفت و مدرن سازي بايد الگوهاي خاص خود را با پديده‌هاي نوظهور غرب و شرق تطبيق دهد، در اين روند دچار مشكلات و بعضا آسيب‌هاي فراواني مي شود؛ آسيب‌هايي كه به هر طريق بايد با مشاركت عامه مردم و مسئولان حل و فصل شود. درواقع در اين زمينه شهروندان نيز بايد خود را به نوعي مسئول ببينند و در رفع مشكلات شهر و اجتماع خود اقدام كنند. به طور مثال همواره كارشناسان يكي از علل افزايش آلودگي هوا را تردد بيش از حد خودروهاي تك سرنشين در سطح شهر اعلام كرده‌اند اما با وجود اين هشدارها هر روز شاهد تردد خوروهاي تك سرنشين بيشتري در سطح شهر هستيم. 
نكته قابل توجه نگرشي است كه در اين زمينه در جامعه وجود دارد. در چند روز گذشته شاهد دو نامه از سوي دو شخص سرشناس به معصومه ابتكار، رئيس سازمان محیط‌زیست ایران بوديم. در اين دو نامه آقايان داريوش مهرجويي، كارگردان سينما كه به تازگي خواهر خود را به سبب آلودگي‌ هواي تهران از دست داده و همچنين صادق زيبا كلام در مورد وضعيت آلودگي هوا به انتقاد پرداخته‌اند. مهرجويي  پرسيده است كه «چرا هیچ‌گاه راهکاری، همانطور که گفتید، ضربتی و عملی و عملگرا ارایه داده نمی‌شود و درباره موضوع بسیار حساس آلودگی هوا همچنان به‌عنوان تز و نظریه‌ای انتزاعی صحبت می‌شود و آلودگی هوا همچنان پایدار و هر سال بد و بدتر می‌شود؟»



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 4 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: مشکلات شهرهای ما از زمانی که اعلام شد شهرداریها باید خودکفا باشند آغاز شد، اما نگفتند که این خودکفایی از چه طریقی باید به دست بیاید.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس محمد حقّانی افزود: بر همین اصل فروش تراکم به عنوان محلی برای درامد شهرداریها در نظر گرفته شد، در حالی که افزایش طبقات برای ساختمانها به منزله خودکشی تدریجی شهر، نه تنها درامد محسوب نمی شد بلکه هزینه ای تحمیلی بر پایتخت بود.

وی با تأکید بر لزوم تأمین درامدهای پایدار برای شهر از محل اقدامات زیربنایی و اساسی، اعلام کرد: این در حالی است که امروز 60 درصد درامد شهرداریها از محل تغییر کاربریها و ساخت و سازها به دست می آید که این بزرگترین تهدید برای باغات و درختان شهر است.

آلودگی هوا آنقدر شدید است که کاشتن درخت هم فایده ندارد

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر با اشاره به این که نگهداری باغات برای مالکان از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست، اظهار کرد: امروز آلودگی هوای تهران به اندازه ای شدید شده که دیگر کاشتن درخت هم فایده ای ندارد و درختان به عنوان دستگاههای تصفیه هوای شهر، خودشان هم از کار افتاده اند.

حقّانی با بیان اینکه شناسنامه دار کردن درختان غرس شده و باغات یکی از اصول نگهداری و صیانت از این سرمایه های زیست محیطی است، تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به حساسیت مردم نسبت به محیط زیست نیازمندیم و تا شهروندان برای سرنوشت خود اهمیت قائل نشوند، نمی توانیم امیدوار باشیم طبیعت دو باره به شهر باز گردد.

وی با تأکید بر این که مردم باید در امور شهر از ساخت و ساز آن گرفته تا مسائل اجتماعی و فرهنگی دخالت و مشارکت داشته باشند، اضافه کرد: به این منظور تشکلهای مردم نهاد به عنوان نمایندگان مردم باید در مقابل مسئولان مطالبه گر بوده و مسئولان نیز باید پاسخگوی آنها باشند.

محیط زیست تهران بیمار است

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 29 فروردين 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مسوول آموزش سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری کرج از برگزاری سمینار آموزشی ˈآشنایی با نقش شهروندان در کاهش آلودگی محیط زیستˈ در پارک خانواده کرج خبر داد.ˈ

مرجان السادات مساعدˈروز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگارایرنا افزود: به مناسبت هفته درختکاری و در ادامه برگزاری سلسله کارگاه های آموزشی،این سمینار روز گذشته با همکاری استادان دانشگاه برگزار شد که با استقبال مردم همراه بود.

وی ادامه داد: در این سمینار آموزشی، شهروندان و تشکل های مردم نهاد(NGO) فعال محیط زیست، درختکاران البرز، زنان مبارز با آلودگی محیط زیست و ... حضور داشتند.

این مسوول عنوان کرد: شهروندان با حضور در این سمینار به فراگیری مبانی و مباحث اکولوژی شهری و راهکارهای حفاظت از محیط زیست همگام با توسعه فضاهای سبز شهری نظیر توسعه بام باغ ها، تراس های سبز، نمادها و دیوارهای سبز و توسعه فضای سبز مدرن در دنیا پرداختند.

این سمینار آموزشی با همکاری دکتر منوچهر ریاحی استاد بازنشسته دانشگاه های سوئد و فعال اکولوژی انسانی و محیط زیست برگزار شد.

تاریخ خبر: 1392/12/19

نوشته شده در تاريخ سه شنبه 20 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

ادعای النهار درباره سفر بان کی مون به تهران: دبیرکل نماینده ویژه آمریکاست!دبیر کل سازمان ملل در پاسخ به نامه برخی از انجمن های مردم نهاد زیست محیطی ایران درمورد آثار سوء تحریم ها بر محیط زیست نوشت: تحریم های تحمیل شده به ایران آثار سوئی بر زندگی مردم این کشور داشته است و از توافق 23 نوامبر در ژنو استقبال کرده و آن را دلگرم کننده می دانم.

آفتاب: 26 آبان ماه سال جاری تعداد زیادی از سازمان های مردم نهاد زیست محیطی در نامه ای خطاب به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار رسیدگی تاثیر تحریم ها بر محیط زیست و توقف آن شدند که بان کی مون این نامه را به صورت کتبی پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، اسماعیل کهرم مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست روز سه شنبه در نشست تشریح پاسخ کتبی دبیر کل سازمان ملل به درخواست تشکل های غیر دولتی زیست محیطی کشور مبنی بر آثار تحریم ها بر محیط زیست، متن جواب نامه بان کی مون را قرائت کرد.
بان کی مون در پاسخ به نامه ضمن تشکر از ارسال چنین نامه ای گفت: در گزارش های من به مجمع عمومی و شورای حقوق بشر مکرر تاکید کرده ام که تحریم های تحمیل شده به جمهوری اسلامی ایران اثرات قابل توجهی به عموم مردم شامل تورم شدید، افزایش قیمت کالا و انرژی، افزایش نرخ بیکاری و کمبود اقلام ضروری تحمیل کرده است.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 20 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، صبح امروز ساعت 9 همایش گرامیداشت هفته منابع طبیعی و هفته درختکاری با حضور آیت‌الله وحیدی گلپایگانی نماینده ولی فقیه در جنوب شرق پایتخت، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصحی عضو شورای شهر و رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر، شهرداری پهنه جنوب شرق، امیر سرتیپ امانی، ائمه جماعات منطقه15، امام جمعه قیام دشت و خاوردشت، شورایاری‌های منطقه15، خانواده معظم شهدا، NGOها و شهروندان منطقه15 برگزار شد. 
در این همایش ازشهروندان نمونه محیط‌زیست و درختکاری و باغبانان محیط زیست منطقه15تجلیل و قدردانی شد. 
در حاشیه این همایش 200نهال در محوطه بوستان بزرگ پردیس بانوان منطقه15 کاشته و هر نهال به نام اشخاصی که غرس نهال می‌کردند نامگذاری شد. 

*بررسی راه‌های کاهش آلودگی پایتخت 
حجت‌الاسلام و المسلمین ناصحی عضو شورای شهر و رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با تاکید بر اهمیت منابع طبیعی و عوامل موثر بر کاهش آلودگی شهر تهران گفت: توجه به نگهداری، حفظ و احترام به درختان و فضای سبز در اسلام اهمیت بسیار دارد، غرس درخت، نگهداری و بهره‌برداری، کاشت، داشت، حرمت و احترام به درختان و فضای سبز دراسلام سفارش شده است و درختان به عنوان ریه‌های جامعه، موجب سلامت، نشاط، سلامت و پویایی می‌شوند. 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 15 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
جمعی از هنرمندان در همایش اعتراض شهروندان به آلودگی هوا در بیانیه ای از سران سه قوه درخواست کردند مقابله با آلودگی هوا را جزو برنامه های اولویت دار خود قرار دهند.
 
به گزارش خبرنگار مهر، دست به دست هم دهیم تا معضل آلودگی هوا را حل کنیم این توصیه "مه لقا ملاح" مادر محیط زیست ایران و بنیانگذار انجمن زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست است که در همایش اعتراض شهروندان به آلودگی هوا ابراز کرد.

در این همایش که به فراخوان "کانون شهروندی زنان"برگزار شد، بیش از 130 تن از پژوهشگران، کارشناسان، روزنامه نگاران، کنشگران مدنی، هنرمندان، آموزگاران، حقوق دانان، فعالان دانشجویی، کارگری و زیست محیطی شرکت داشتند.

از کانون معلمان ایران اسماعیل عبدی، محمدرضا نیک نژاد، و مهدی بهلولی، از متخصصان زیست محیطی و فعالان محیط زیستی مه لقا ملاح و هادی کاشانی، از فعالان و پویندگان صنف بازیگران و کارگردانان سینما رخشان بنی‌اعتماد، مرضیه وفامهر، رضا کیانیان و داریوش مهرجویی، از اقتصاددانان محمدمالجو، از صنف روزنامه نگاران: مژگان جمشیدی.، از حقوقدانان و وکلای دادگستری سیدمهدی حجتی، سعید دهقان و علی گودرزی، از نویسندگان، مترجمان و منتقدان بابک احمدی، سوسن شریعتی، سهراب مهدوی و بالاخره از میان شاعران زن سیما یاری و در انتها نیز اعظم طالقانی سخنرانی کردند.

البته برخی از سخنرانان دعوت شده نیز نتوانستند خود را به این نشست برسانند. این نشست بیش از 3 ساعت به طول انجامید و در انتهای مراسم نیز قطعنامه پایانی نشست توسط یکی از اعضای "کانون شهروندی زنان" خوانده شد. در ابتدا نیز مریم نورائی‌نژاد از اعضای کانون شهروندی به عنوان مجری این نشست، با توضیحی در مورد چگونگی برگزاری این نشست این مراسم را آغاز کرد و گفت: "این نشست حاصل هفته‌ها تلاش بی‌وقفه اعضای کانون شهروندی زنان است. ما این نشست را برگزار کردیم تا در کنار دیگر گروه‌های جامعه مدنی، بتوانیم اعتراض خود را نسبت به آلودگی هوا مطرح سازیم و از این رو تلاش کردیم که از نمایندگان برخی از گروه های اجتماعی دعوت کنیم".



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 5 اسفند 1392برچسب:آلودگی هوا - هنرمندان - اعتراض - سران سه قوه - محیط زیست, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

فرمانداری اصفهان با درخواست گروههای زیست محیطی اصفهان برای برگزاری تجمع به مناسبت روز هوای پاک مخالفت کرد.

  اصفهان سیتی www.isfahancity.blogfa.com- بیش از یک دهه است که جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست اصفهان به همراه جمعی از گروههای زیست محیطی و دوستداران محیط زیست همزمان با 29 دی ماه، روز هوای پاک، اقدام به تجمع در یکی از بوستانهای حاشیه زاینده رود می کنند و با همراه داشتن پلاکارد و توزیع بروشور نسبت به توجه به محیط زیست و به ویژه مساله آلودگی هوا اطلاع رسانی می کنند ولی متاسفانه امسال از سوی فرمانداری اجازه تجمع داده نشد و تنها مجوز برگزاری جلسه در فضای بسته صادر شده است.

عدم صدور مجوز از سوی فرمانداری اصفهان در حالی است که شهر اصفهان در سال جاری در بدترین شرایط از نظر آلودگی هوا قرار داشته است و در روزهای اخیر شرایط بحرانی را پشت سر گذاشته است. همچنین بر اساس اصل 27 قانون اساسی تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است. ضمن اینکه اصل 50 قانون اساسی به صراحت به حفظ محیط زیست در جمهوری اسلامی تاکید می کند.
گفتنی است در ماههای گذشته شاهد برگزاری تجمعات زیست محیطی فراوانی در شهرهای مختلف کشور از جمله نوشهر، اراک، اهواز ، زنجان، کرمان و تهران بوده ایم که عموماً با استقبال دولتمردان دولت تدبیر و امید همراه بوده است.

دوشنبه 30 دی1392

نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 1 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
تابناک _ سعید مفیدی عضو انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان استان یزد در مطلب ارسالی برای «نگاه شما» نوشت:

یزد از قدیم الایام به نگین كویر ، دارالعباده ، دارالعلم ، شهر شیرینی ، شهربادگیرها ، شهر قنات ، قنوت ، قناعت ، شهر دوچرخه ها و ... معروف بوده است. با نگاهی به وضعیت کنونی یزد نظیر : میزان علاقه مندی مردم به برگزاری و شرکت در مراسم مذهبی و سفرهای زیارتی، نزدیک به دو دهه یکه تازی در رتبه اول کشوری قبولی دانشگاهها، وضعیت تولید و صادرات شیرینی, رتبه اول کشوری از نظر پایین ترین هزینه خانوار شهری و ... می توان گفت تمامی القاب یزد همچنان به قوت خود باقی هستند.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 20 بهمن 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
شصت و سه تشکل مردمی فعال در حوزه محیط زیست کشور، مخالفت خود را با طرح ادغام سازمان حفاظت محیط زیست در وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردند.
 
به گزارش خبرگزاری مهر، این تشکل‌ها در بیانیه خود با اشاره به مشکلات عدیده محیط زیستی در کشور، خصوصا مشکلات دریاچه ارومیه و بحران آب، نوشته‌اند: «در این شرایط بحرانی محیط زیست کشور، ما متخصصان، کارشناسان، مشاوران، فعالان و تشکل های مردم نهاد محیط زیست، آب و منابع طبیعی ازنمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی درخواست می نماییم که با تعیین اولویت برای مشکلات اصلی مردم شامل آب و هوا، به یافتن راهکارهای قانونی برای حل این مشکلات کمک کنند.»

در این بیانیه، خبر ارائه طرح انحلال سازمان حفاظت محیط زیست و ادغام آن در وزارت جهاد کشاورزی «در شرایطی که سازمان حفاظت محیط زیست برای حل بحران های محیط زیست، نیازمند تقویت سازمانی، دریافت پشتوانه های قانونی محکم و تخصیص بودجه های متناسب از سوی مجلس است» خبری بهت‌آور خوانده شده و آمده است: «این طرح،  سازمان حفاظت محیط زیست را که رییس آن معاون ریاست جمهوری است به زیر مجموعه ای از یکی از معاونت های وزارت کشاورزی تبدیل کرده و به تضعیف کامل آن می انجامد.»

امضا کنندگان این بیانیه، طرح ارائه شده از سوی نمایندگان را «در جهت خلاف نیازها و الزامات جامعه و مردم» دانسته‌اند که باعث «هدر رفت انرژی، منابع مالی و زمان مجلس و قوه مجریه کشور و نیز ایجاد ابهام در چرایی مطرح شدن آن، در میان مردم» است. سازمان‌های مردمی امضا کنندگان این بیانیه از نمایندگان مجلس خواسته‌اند تا محیط زیست کشور را «بیش از این مورد بی مهری و بی توجهی قرار ندهند» و «در جهت تقویت و انسجام هر چه بیشتر سازمان حفاظت محیط زیست گام بردارند.»

امضاکنندگان این بیانیه در پایان آورده‌اند: «مسلما نمایندگان مخالف و یا موافق این طرح در حافظه مردم و تاریخ کشور ثبت خواهند شد. متن کامل این بیانیه که نسخه‌ای از آن برای سبزپرس ارسال شده‌است، به شرح زیر است:

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 13 بهمن 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

کشاورز نیوز - سالن همایش‌های سازمان حفاظت محیط زیست شب گذشته میزبان هنرمندان، تشکل‌های زیست محیطی، نماینده سه وزارت خانه نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت و جامعه دانشگاهی برای امضای میثاق جامعه مدنی با مسئولان برای داشتن آسمان آبی بود.

به گزارش سرویس «محیط زیست» ایسنا، نورالدین زرین کلک – انیمیشن ساز، موسی غنی نژاد، رحمانیان – مدیر مسئول روزنامه شرق، مه لقا ملاح – مادر محیط زیست ایران، کامبیز نوروزی – حقوقدان، میرزا خانی – اقتصاددان، مریم طوسی – قهرمان دوی ایران، صادق زیباکلام، رویا تیموریان، عبدالرضا درویش، فرهاد توحیدی – رئیس خانه سینما و منیژه حکمت در این مراسم به سخنرانی پرداختند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 6 بهمن 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

  استاندار تهران : با اعلام رسمی سازمان بهداشت جهانی (WHO)آلودگی محیط زیست به عنوان عامل جدی و اصلی بروز سرطان شناخته و رسما اعلام شده است.

شبکه ایران به نقل از ایرناعصر دیروز یکشنبه ˈسید حسین هاشمی ˈبه همراه ˈسیدمحمدهادی حیدرزادهˈ مدیرکل محیط زیست استان تهران و جمعی از خبرنگاران رسانه ها در مراسم بازدید از موسسه خیریه محک افزود: در آستانه ورود به هفته هوای پاک انصاف نیست که مردم تهران برای هوای پاک آرزوی باد و باران را داشته باشند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 1 بهمن 1392برچسب:, توسط |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.